Cum alegi deodorantul in functie de tipul de piele

deodorante si antiperspirante

Una dintre marile probleme cand avem un eveniment social sau cand ne emotionam, este ca incepem sa transpiram, hainele se uda din cauza transpiratiei sau chiar dau un miros neplacut.

Transpiratia este unul din mecanismele pe care corpul nostru le utilizeaza pentru a mentine o temperatura stabila a corpului, dar, poate aparea si in situatii de stres sau anxietate. In acest sens, pe piata exista un numar mare de deodorante de diferite tipuri si in diferite formate, dar de unde stim pe care dintre ele ar trebui sa le alegem pentru a evita mirosurile neplacute provocate de transpiratie?

Deci, cum sa alegi deodorantul in functie de tipul de piele, si cum sa scapi de transpiratie?

Diferitele formate de deodorant si antiperspirant

Atunci cand vrem sa folosim un antiperspirant sau un deodorant, trebuie sa alegem formatul acestuia si aici intra in joc tipul nostru de piele si tipul de aplicatie pe care il cautam. Cele mai cunoscute formate sunt deodorant sau antiperspirante si deodorante roll-on, spray sau crema. Mai jos puteti vedea ce format este ideal pentru dvs. in functie de tipul de piele.

Deodorant sau spray antiperspirant: utilizarea sa este foarte confortabila si pe piata il gasim cu o multime de arome si mirosuri diferite.  Aveti grija daca aveti pielea sensibila la axile, deoarece formatul de pulverizare tinde sa usuce pielea din zona unde il aplicati. Daca doriti sa il utilizati, cautati unul care nu contine alcool si care este invizibil, pentru a evita patarea hainelor.

Deodorant sau antiperspirant stick: este unul dintre formele cele mai usoare de aplicare si care produce mai multa senzatie de prospetime atunci cand se aplica. Fiind un format crema (mai putin gros decat deodorantul crema in sine), este posibil sa creeze o pata de grasime pe pielea noastra: aceasta este potrivit daca avem o piele foarte uscata la axila. Cautati un deodorant sau un antiperspirant care se usuca rapid, pentru a impiedica patarea hainelor atunci cand este aplicat. Viziteaza heygirl.ro pentru alte articole utile despre sanatate, frumusete, moda, si altele.

Cum alegi deodorantul in functie de tipul de piele

Deodorant sau antiperspirant roll-on: potrivit pentru atunci cand calatorim sau zi de zi, pastreaza foarte bine parfumul si are o aplicare foarte simpla. Nu pateaza hainele, deoarece textura nu este la fel de grasa ca cea a deodorantului sau a antiperspirantului si este potrivit pentru cele mai multe tipuri de piele, mai ales cele uscate, datorita puterii sale de hidratare.

Deodorant sau antiperspirant crema: poate formatul cel mai putin raspandit, deoarece aplicatia este oarecum mai laborioasa decat celelalte formate. Crema deodorant sau antiperspirant trebuie aplicata ca o crema de corp, deci este nevoie de putin timp; In schimb, este o optiune foarte buna pentru pielea uscata, care este foarte hidratata dupa aplicare. Aceasta poate fi utilizata in zone mai extinse si in zone specifice cu probleme de hiper-transpiratie, cum ar fi fata, gatul, trunchiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *