Tendinte ale Feng Shui 2018

Designul spatiilor poate fi un aliat al bunastarii. Impartasim cheia acestei arte ancestrale pentru a promova o buna circulatie a energiei acasa in noul an.

Despre gusturi, sunt multe de zis. In ceea ce priveste decorarea, exista o mare varietate de stiluri, tendinte si chiar filosofii care asociaza designul spatiilor cu bunastarea, placerea si emotionalitatea pozitiva. Aici este locul in care Feng Shui se afla in centrul atentiei, cu propuneri care depasesc aranjamentul mobilierului si a obiectelor pentru a gandi mediile din locuri mult mai holistice.

Aceasta filozofie antica orientala are ca obiectiv principal gasirea unei armonii perfecte in fiecare mediu de origine, combinand mobilierul, obiectele si culorile in functie de cele cinci elemente primordiale: Pamant, Apa, Lemn, Metal si Foc. Toate acestea ajuta la atingerea acelei bunastari si a armoniei generale, atat de necesare in momente de mare stres.

Ce este Feng Shui

Desi multi au auzit despre Feng Shui, exista o mare confuzie cu privire la semnificatia sa. Este o arta, o filosofie sau o stiinta? Este o tehnica de design interior? Este ezoterism? Este folosita pentru a curata casa de energiile rele? Pentru a atrage noroc? Exista multe intrebari si multe raspunsuri. Pentru a incepe sa clarifice, potrivit expertilor cea mai buna definitie a ceea ce este Feng Shui este ca acesta este „arta de a«evalua»calitatea vietii prin observarea si analizarea mediului inconjurator oamenilor.“

De origine chineza si avand peste 4000 de ani de istorie, Feng Shui a fost adaptat la viata moderna si astazi isi propune sa armonizeze designul interior cu lumea exterioara si arhitectura, promovarea armoniei si echilibrului intre mediul inconjurator.

Conform acestei filosofii, totul in lume este legat de un flux de energie – Chi-, care nu ar trebui intrerupt sau impiedicat. Scopul este ca aceasta forta sa curga prin integrarea Yin si Yang. Aceasta practica, aplicata pentru decorare, va invata cum sa transformati negativul in pozitiv.

Tendinte ale Feng Shui 2018

Pentru orientali, Feng Shui este o disciplina care este luata foarte in serios si cu modele foarte rigide. Dar in Occident a devenit mai flexibila si se adapteaza mai mult la utilizarile si obiceiurile fiecarei tari, reinnoindu-se in fiecare an. Potrivit expertilor, in 2018 elementul Pamant este cheia, care trebuie consolidata in cautarea unui flux energetic armonios.

Plasarea unor imagini sau fotografii in dormitor cu elementul Pamant este unul dintre sfaturile de baza ale decorului Feng Shui 2018. El poate fi munti, deserturi, campuri, flori, plante etc. Chiar si in dormitoare, pentru a atrage si a stabiliza energia, se recomanda plasarea obiectelor care se refera la acest element, cum ar fi vase, ceramica sau vase de lut.

In termeni de forme, Feng Shui sugereaza plasarea unor forme cubice, patrate sau dreptunghiulare atat in obiecte, cat si in mobilier. Este cel mai bun mod de a armoniza si de a spori vibratiile bune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *