Tipuri de pardoseli: sfaturi pentru fiecare camera a casei

Fiecare spatiu din casa are utilizari diferite. Definirea ceramicii sau a materialelor pe care le vom folosi in fiecare dintre ele, este cheia pentru a investi bine banii si pentru a evita frustrarile. Sfaturi pentru a decide ce podele sa punem atunci cand construim sau redecoram o casa.

Definirea podelelor pe care le vom plasa in diferitele spatii ale casei ne aduce cateva dileme: vrem sa fie frumoase, dar rezistente; sa nu fie alunecoase sau prea „reci” pentru a putea sa pasim desculti; ne indragostim de cateva optiuni, dar sunt scumpe pentru a primi tratamentul „neglijent” al copiilor… Nu este usor. Prin urmare, este important sa cunoasteti ce tipuri de pardoseli sunt ideale pentru fiecare mediu de acasa, sa investim bine si sa evitam frustrarile.

Tipurile de pardoseli sunt atat de variate incat, de indata ce incepem cautarea, vom fi surprinsi. Si nu numai pentru materialele sale, care sunt diverse – cum ar fi lemn, marmura, piatra, portelan, ciment netezit si multe altele – dar si din diferite motive, culori si tonuri. Oferta este atat de larga, astfel incat, sa facem o alegere care pare simpla la inceput, sa devina o situatie oarecum coplesitoare.

Podele din lemn
Lemnul este unul dintre cele mai nobile materiale care exista si este o optiune foarte aleasa pentru podele pentru durabilitatea si functionalitatea sa. Ele pot fi usor combinate cu mobilierul si culorile peretilor si asigura caldura in medii impersonale si reci.

Podele ceramice
Aceste podele ofera optiuni diferite si se caracterizeaza prin greutate si durabilitate. Ele sunt rezistente la apa, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate in orice mediu al casei, chiar si in medii in aer liber.

Podele de portelan
Podelele din portelan sunt, fara indoiala, principalii protagonisti ai casei de astazi. Fabricarea sa permite realizarea placilor mari, care sunt ideale in medii mari. Ele sunt extrem de rezistente la apa, deoarece sunt in general smalt (mat, lucios sau satin) si resping umezeala si grasimea.

Podele din ciment si beton
Pardoselile din cimentul lustruit au castigat teren datorita impermeabilitatii sale istorice si a finisajelor sale reinnoite, care realizeaza aspecte foarte moderne si mult mai calduroase decat versiunile traditionale.

Astazi, pe piata exista multe culori disponibile, in plus fata de texturi si finisaje care fac aceste materiale sa arate minunat in interioarele minimaliste, in mediile private, mansarde, decoruri industriale sau contemporane. Sunt utilizate pe scara larga in decorarea nordica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *